Dropper du den mest effektive maskinen på treningssenteret?

Sjekk disse fire gode grunnene til at nettopp denne maskinen er det aller beste valget på treningssenteret.

8. mars 2020 av Inge Eriksen / I FORM

Gir du gass på tredemølla og crosstraineren, men går en stor bue utenom romaskinen? Da bør du revurdere treningsrutinene dine. Romaskinen slår nemlig de andre maskinene ned i støvlene.

1. Du trener hele kroppen

I romaskinen trener du nesten samtlige muskelgrupper i kroppen. Hele 86 prosent av musklene dine er i aksjon, noe ingen andre treningsmaskiner kan leve opp til.

2. Du forbrenner flest kalorier

Romaskinen er supereffektiv, fordi den kombinerer styrketrening og kretsløptrening. Hvis du vil forbrenne flest mulig kalorier på kortest mulig tid, så skal du kjøre på med intervalltrening i romaskinen.

3. Færre skader

Roing er skånsomt for kroppens knokler og ledd fordi det ikke er noen harde støt slik det er i løping. Derfor er romaskinen også et godt valg hvis du har vært skadet i knær, ankler eller hofter.

4. Perfekt til oppvarming

Hvis du vanligvis trener med vekter på senteret, er det lurt å starte i romaskinen. Den er perfekt til oppvarming før styrketreningen. I romaskinen varmer du opp hele kroppen i motsetning til i mange av de andre kretsløpmaskinene der du primært varmer opp beina.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: