Mann og kvinne tar high five
© iStock

Fem tips til å bevare treningsgnisten

Det kan være vanskelig å komme seg på trening hvis det bare føles som en sur plikt. Vi gir deg fem gode tips til hvordan du enkelt opprettholder motivasjonen.

22. mars 2019 av Jesper U. Larsen

Fem tips til å opprettholde motivasjonen

1. Prioriter treningen 

Hvis du vil se resultater av treningen, er du nødt til å trene jevnlig. Skriv opp de ukentlige treningsøktene i kalenderen, og vær bestemt på at du skal på trening, selv om du har det travelt.

2. Det skal være gøy  

Den beste garantien for å holde på de gode treningsvanene er å finne en treningsform du faktisk har lyst til å bruke tiden din på – framfor noe som bare føles godt når det er overstått.

3. Ha alltid en plan 

Ha alltid en plan for hva du skal gjøre på treningssenteret. Få eventuelt en personlig trener til å lage et bra program som er skreddersydd til nettopp det du vil oppnå med treningen.

4. Få kontroll på teknikken  

Det er viktig at du lærer å løfte vekter med riktig teknikk – både for å unngå skader og for å øke utbyttet av treningen. Få hjelp av en treningskyndig person hvis du er usikker.

5. Utfordre kroppen 

Kroppen venner seg lynraskt til det den blir utsatt for jevnlig. Derfor bør du sørge for at det er progresjon i treningen – for eksempel ved å øke vekten i øvelsene dine fortløpende. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: