Fire treningsmyter du fortsatt tror på

Tror du fortsatt på disse fire avsindig hardnakkede treningsmytene? De kan være årsaken til at du ikke får full effekt av treningen din!

14. november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Har du hørt mange ulike ting om trening, og sliter med å vurdere hva du bør tro på? Vi har samlet fire av de mest seiglivede mytene om trening!

Myte #1 - Tredemølla er bedre for knærne

Mange tror fortsatt at tredemølla er mer skånsom for knærne. Men grunnen til at løping kan være hardt for knærne, er at leddene blir utsatt for stort press fra kroppsvekten din. Ettersom man veier det samme på treningssenteret som på landeveien, er de to dermed like harde for knærne. Det er imidlertid lurt å variere treningen hvis man vil skåne leddene.

Myte #2 - Avslutt med kardio og forbrenn hele dagen

De fleste har hørt at hvis man avslutter treningen med kardio, så vil kroppen forbrenne ekstra mye resten av dagen. Teknisk sett er det riktig - men vi snakker om cirka 20 kalorier på en hel dag - og enda litt mer etter styrketrening. Legg derfor inn kardiotrening der det passer deg best.

Myte #3 - Svømming får kiloene til å renne av

Svømming er strålende trening når det gjelder å tone muskler eller få bedre lungekapasitet. Men fordi vannet bærer det meste av vekten din når du svømmer, så er det vanskelig å oppnå et vekttap bare med svømming.

Myte #4 - Hvis du ikke svetter, så virker det ikke

Svette er ikke nødvendigvis en indikator for om du får noe ut av treningen. Svette er kroppens måte å nedkjøle seg selv på. Du kan for eksempel oppnå gode resultater med lange gåturer eller lett vekttrening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: