Sirkeltrening
Sirkeltrening

Sirkeltrening - ved hele tiden å bytte øvelse slipper du bortkastet tid til pauser, og du blir fortere ferdig. 

Hva går sirkeltrening ut på?

Hva er egentlig sirkeltrening? Og er det bedre trening enn andre treningsformer? Det og mye mer får du vite mer om her.

Hva er sirkeltrening?

Sirkeltrening er en effektiv form for trening som settes sammen av øvelser som vanligvis tar utgangspunkt i styrketrening. Det heter sirkeltrening fordi du sirkulerer mellom de ulike øvelsene etter en fast plan.


Sirkeltrening vs. klassisk styrketrening

I tradisjonell styrketrening gjør du for eksempel 8–10 repetisjoner av én øvelse, tar en pause og tar 8–10 nye repetisjoner. Først etter 3–4 sett går du videre til neste øvelse.

Under sirkeltrening skifter du derimot hele tiden øvelse og tar først pause når du har gjennomgått alle øvelsene én gang.

En undersøkelse fra tidsskriftet JSCR (Journal of Strength and Conditioning Research) viser at intensiv sirkeltrening er like effektivt som klassisk tung styrketrening. Begge former for trening hjelper deg med å utvikle din maksimale styrke, eksplosivitet og kroppssammensetning. 


Sirkeltreningøvelser

Sirkeltrening kan for eksempel bestå av følgende øvelser:

  • 8-10 jump squats
  • 8-10 T-armhevinger
  • 8-10 fighter lunges
  • 8-10 reverse hyper
  • 8-10 knebøy på tærne

Først da tar du normalt en forholdsvis lang pause, gjerne på 2–3 minutter. Man gjennomfører gjerne sirkelen mer enn én gang.


Sirkeltrening hjemme på stuegulvet

Sirkeltrening trenger ikke foregå på et treningssenter. Du kan fint gjøre det hjemme på stuegulvet. Øvelsene som er beskrevet ovenfor er et godt eksempel på sirkeltreningsøvelser du kan gjøre akkurat der det passer deg. 


Derfor er sirkeltrening bra

Poenget med sirkeltrening er at du sammen med den gode muskeltreningen også får høy puls og brenner ekstra mange kalorier.


Vil du prøve deg på sirkeltrening?

Ble du inspirert til å sette i gang med sirkeltrening? Her kan du se våre mange ulike øvelser. Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Hva er mest utfordrende ved “å leve sunt”?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: