Sirkeltrening
Sirkeltrening

Sirkeltrening - ved hele tiden å bytte øvelse slipper du bortkastet tid til pauser, og du blir fortere ferdig. 

Hva går sirkeltrening ut på?

Hva er egentlig sirkeltrening? Og er det bedre trening enn andre treningsformer? Det og mye mer får du vite mer om her.

Hva er sirkeltrening?

Sirkeltrening er en effektiv form for trening som settes sammen av øvelser som vanligvis tar utgangspunkt i styrketrening. Det heter sirkeltrening fordi du sirkulerer mellom de ulike øvelsene etter en fast plan.


Sirkeltrening vs. klassisk styrketrening

I tradisjonell styrketrening gjør du for eksempel 8–10 repetisjoner av én øvelse, tar en pause og tar 8–10 nye repetisjoner. Først etter 3–4 sett går du videre til neste øvelse.

Under sirkeltrening skifter du derimot hele tiden øvelse og tar først pause når du har gjennomgått alle øvelsene én gang.

En undersøkelse fra tidsskriftet JSCR (Journal of Strength and Conditioning Research) viser at intensiv sirkeltrening er like effektivt som klassisk tung styrketrening. Begge former for trening hjelper deg med å utvikle din maksimale styrke, eksplosivitet og kroppssammensetning. 


Sirkeltreningøvelser

Sirkeltrening kan for eksempel bestå av følgende øvelser:

  • 8-10 jump squats
  • 8-10 T-armhevinger
  • 8-10 fighter lunges
  • 8-10 reverse hyper
  • 8-10 knebøy på tærne

Først da tar du normalt en forholdsvis lang pause, gjerne på 2–3 minutter. Man gjennomfører gjerne sirkelen mer enn én gang.


Sirkeltrening hjemme på stuegulvet

Sirkeltrening trenger ikke foregå på et treningssenter. Du kan fint gjøre det hjemme på stuegulvet. Øvelsene som er beskrevet ovenfor er et godt eksempel på sirkeltreningsøvelser du kan gjøre akkurat der det passer deg. 


Derfor er sirkeltrening bra

Poenget med sirkeltrening er at du sammen med den gode muskeltreningen også får høy puls og brenner ekstra mange kalorier.


Vil du prøve deg på sirkeltrening?

Ble du inspirert til å sette i gang med sirkeltrening? Her kan du se våre mange ulike øvelser. Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen. Trøya er designet med en lang glidelås foran, og det gir gode muligheter for ventilasjon. Hvis du bruker den en kjølig morgen eller kveld, kan den glides helt opp slik at den høye halsen blir en deilig, tett krage.

Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Påvirker varmen treningen?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: