© Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvor lav må fettprosenten være før sixpacken synes?

De fleste er klar over at det kreves mer enn bare mageøvelser å oppnå en sixpack. Men vet du hvor lav fettprosenten skal være før magemusklene blir tydelige?

10. juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvis man vil ha en tydelig sixpack, så nytter det ikke å gjøre en drøss av situps hvis det ligger et lag med fett utenpå. Det er derfor nødvendig å ha en meget lav fettprosent hvis man vil at magemusklene skal titte fram. Men vet du HVOR lav fettprosenten din skal være?

Fettprosent og sixpack

Hvis man har fett på magen så blir det vanskeligere å få synliggjort sixpacken. Derfor må man ha en lav fettprosent - eller være heldig og ikke ha fettet sitt på magen. '

Det er viktig å være oppmerksom på at den spesifikke fettprosenten varierer fra person til person, alt etter hvor man bærer fettet. Det vil si at en mann med en fettprosent på 13 gjerne kan ha en tydelig sixpack, mens andre på se langt etter magemuskler selv om de har lavere fettprosent.

Generelt mener ekspertene imidlertid at menn skal ha en fettprosent på rundt 10-11 dersom de vil ha sixpack på magen.

Vil du sette fart på fettforbrenningen? Se her hvordan du gjør det.

Magemusklenes form

Det er dessuten stor forskjell på hvorvidt man får four-pack, six-pack eller eight-pack. Det kommer rett og slett an på hvordan musklene er formet fra naturens side. Det skal også nevnes at det er ingen helsefordeler hvis du som mann kommer under en fettprosent på 8 prosent eller som kvinne kommer under 14 prosent.

Hvordan musklene er formet kan ikke endres ved trening. Man kan gjøre magemusklene større eller mindre - men formen er slik formen er.

God jakt!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: