TOPP 10: De største treningstrendene i 2018

4000 treningseksperter har gitt sine forslag til de største treningstrendene i 2018. Sjekk de nye tendensene og den beinharde trenden på førsteplass.

26. oktober 2017 av Jesper Larsen

Hva blir de største treningstrendene i 2018? Det har American College of Sports Medicine et skikkelig godt forslag på. I 12 år på rad har organisasjonen sett inn i spåkula  slik at de - med hjelp fra 4000 profesjonelle innenfor treningsbransjen - igjen kan si hvilke tendenser som kommer til å gjelde neste år. 

Her er resultatet. Tallene i parentes angir fjorårets plassering.

TOPP 10

10. (12) Funksjonell trening.

9. (11) Treningsprogrammer for eldre.

8. (9) Personlig trening.

7. (8) Yoga. 

6. (4) Utdannet og erfarent treningspersonale. 

5. (5) Styrketrening.

4. (2) Kroppsvektstrening.

3. (1) Bærbar teknologi (treningsmålere, smartklokker osv.)

2. (6) Kondistrening (spinning, step, etc.).


1. Høyintens intervalltrening (HIIT).(3)

Hvis du trodde at HIIT bare var et blaff, så må du tro om igjen. Den høyintense treningen blir den dominerende treningstrenden i 2018 - hvis vi skal tro på den nye verdensomspennende undersøkelsen. HIIT-trening innebærer monsterharde intervaller, der du gir full gass i få sekunder, avbrutt av kortere eller lengre pauser. Prinsippet kan brukes i mange ulike treningsformer, for eksempel på tredemølla, spinninsykkelen og romaskinen. En treningsøkt er som regel over på under 30 minutter, og dermed oppfyller det manges ønske om tidsbesparende og effektiv trening. HIIT er imidlertid også blitt kritisert for blant annet å innebære en høy skaderisiko. 


Se topp 20 og få utdypende forklaringer til de ulike trendene i artikkelen 'Worldwide Survey of Fitness Trends for 2018'.

Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: