Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Les merTredemøllen gir mange muligheter for morsom, effektiv og variert trening på alle nivåer. Du kan spurte, løpe tempoturer, langturer, motbakkeløp eller trene deg opp etter en skade. Alle musklene i beina holdes i gang, noe som raskt banker pulsen og forbrenningen i været. NOSe her, hvordan man får mest muligt ud af træning påNO tredemøllen
Lange, monotone turer på tredemøllen er sjeldent noe som sender treningsgleden i taket. I stedet bør du utnytte båndets muligheter for målrettet og variert trening. Det er helt opplagt å bruke tredemøllen for å få mer fart i beina. Få pulsen i været, enten i form av progressive turer, hvor det går raskere og raskere, fartslek, harde intervaller eller motbakkeløping.
Det er veldig enkelt å komme i gang, men man må likevel venne seg til å løpe på det rullende underlaget, så start i et lavt tempo, og øk gradvis. Vil du sammenligne hastigheter på tredemøllen med farten utendørs, så sett helningen til cirka 1 grad.
Under løping får du hele kroppens tyngde på beina, noe som kan gi risiko for belastningssmerter i ankler, knær, hofte og korsrygg. Men løpebåndet er såpass støtdempende at risikoen for skader er mindre enn på underlag som asfalt og brostein.
Det krever litt tilvenning å løpe på tredemøllen, og løpestilen endres noe ved at det er båndet – og ikke du – som beveger seg. Vil du bli en bedre løper, kan du ikke bare trene på tredemøllen, da musklene stimuleres på en annen måte på båndet. Den optimale løsningen vil derfor være å bytte på mellom å løpe inne og ute.
Opprett en gratis profil og les videre når du er logget inn.
Det er raskt, enkelt og gratis å opprette en profil. Når du sier ja til å motta vårt nyhetsbrev, så kan vi fortsette med å lage Norges beste artikler for kvinner 40+