Tredemølle: Variert og morsom trening

Tredemølla er genial til målrettet løpetrening som forbedrer kondisjonen. Vi forteller deg alt du trenger å vite for å få maksimalt utbytte av trening på tredemølle.

5. juni 2019 av Kasper Danborg

Hva er en tredemølle

Tredemøllen gir mange muligheter for morsom, effektiv og variert trening på alle nivåer. Du kan spurte, løpe tempoturer, langturer, motbakkeløp eller trene deg opp etter en skade. Alle musklene i beina holdes i gang, noe som raskt banker pulsen og forbrenningen i været. NOSe her, hvordan man får mest muligt ud af træning påNO tredemøllen

Hva egner tredemølla seg til?

Lange, monotone turer på tredemøllen er sjeldent noe som sender treningsgleden i taket. I stedet bør du utnytte båndets muligheter for målrettet og variert trening. Det er helt opplagt å bruke tredemøllen for å få mer fart i beina. Få pulsen i været, enten i form av progressive turer, hvor det går raskere og raskere, fartslek, harde intervaller eller motbakkeløping.

Hvor lett er det å bruke tredemølla?

Det er veldig enkelt å komme i gang, men man må likevel venne seg til å løpe på det rullende underlaget, så start i et lavt tempo, og øk gradvis. Vil du sammenligne hastigheter på tredemøllen med farten utendørs, så sett helningen til cirka 1 grad.

Er det risiko for skader på tredemølla?

Under løping får du hele kroppens tyngde på beina, noe som kan gi risiko for belastningssmerter i ankler, knær, hofte og korsrygg. Men løpebåndet er såpass støtdempende at risikoen for skader er mindre enn på underlag som asfalt og brostein.

Hva er ulempene ved tredemølla?

Det krever litt tilvenning å løpe på tredemøllen, og løpestilen endres noe ved at det er båndet – og ikke du – som beveger seg. Vil du bli en bedre løper, kan du ikke bare trene på tredemøllen, da musklene stimuleres på en annen måte på båndet. Den optimale løsningen vil derfor være å bytte på mellom å løpe inne og ute.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: