Overraskelser. Eventyrløp er en lagsport med innlagte overraskelser. Du kan for eksempel måtte padle kajakk.

Hva er et adventurerace?

Er det faste grener i adventurerace – på samme måte som i triatlon, som alltid består av svømming, sykling og løping?

Nei, formen er friere i

adventurerace

, eller eventyrløp, som vi godt kan kalle det på norsk. Det er opp til arrangørene å velge hvilke utfordringer deltakerne skal få prøve seg på. Ofte inngår en eller annen form for sykling – gjerne på terrengsykkel slik at man også forflytter seg på uveisomme steder. Ofte er det også sekvenser med terrengløping, og det samme er en eller annen form for vannsport, det være seg kajakk, kano eller svømming.

Men du kan bli utsatt for alt fra klatring og inline-skøyter til å skulle bygge en enkel tømmerflåte for å krysse en elv. De kreative grenene som utfordrer lagånd og samarbeidsevne, er noe av det som er typisk for eventyrløp.

I tillegg til kondisjon og utholdenhet må du også kunne navigere med kart og kompass. Evnen til å finne frem er ofte avgjørende. Arrangementene har også et betydelig sosialt element.

Det er utfordring, fysisk aktivitet og skogstur i skjønn forening. Lagene består som regel av 3–4 deltakere som følger hverandre fra start til slutt. Og alle må gjennomføre for at man skal komme på resultatlisten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: