© Colourbox

Hva skjer i kroppen under oppvarming?

Jeg husker som regel å varme opp før trening. Men jeg vet faktiskt ikke hvorfor jeg trenger det? Kan dere fortelle meg det?

6. desember 2018

Oppvarmingen påvirker kroppen på mange andre måter enn ved å heve kroppstemperaturen. En av de viktigste fordelene ved å varme opp er endringene som skjer i nerveforbindelsene.

Nervene blir bedre til å sende hjernens signaler videre til musklene, slik at kroppen fungerer optimalt. Det skjer spesielt hvis oppvarmingen omfatter bevegelser som ligner de du skal utføre under selve treningen.

Skal du for eksempel løfte tungt, er det en god idé å ta 5–10 oppvarmingsløft med for eksempel halvparten så tung vekt. Under oppvarmingen utvides også blodkarene, slik at oksygen fra lungene trenger raskere ut til musklene.

Knær, ankler, skuldre og andre vitale ledd blir smurt når du varmer opp, fordi leddene skiller ut mer leddvæske. Leddvæsken blir også mer tyntflytende, slik at den trenger raskere ut til alle delene av leddet.

Bruk gjerne ti minutter på å varme opp. Start rolig, og øk intensiteten langsomt. Du skal helst begynne å svette litt, men pass på at du ikke tar i så hardt at du blir sliten før den egentlige treningen.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: