Denne treningen forbrenner dobbelt så mange kalorier som løping

Visste du at du kunne forbrenne så mange kalorier?

21. november 2016 av Anja Bruneskjold / I FORM

Er du også på jakt etter et alternativ til løpeturen? Og helst få dobbelt så mye ut av tiden din? Da er denne treningsformen noe for deg.

Det er ingen nyhet at HIIT-trening er en av de mest effektive treningsformene. Men du er kanskje ikke klar over at du faktisk kan forbrenne opp til dobbelt så mange kalorier som ved løping?

En undersøkelse fra University of Wisconsin-La Crosse viser hva en liten gruppe testpersoner fikk ut at diverse kretsløpøvelser med sin egen kroppsvekt i 20 minutter. Testpersonene skulle blant annet gjøre øvelser som burpees, armhevinger, utfall og knebøy i 20 sekunder av gangen.

Deretter skulle de ta ti sekunders pause. Hver øvelse ble gjort i intervaller på fire til fem minutter, før testpersonene måtte gå videre til en ny øvelse.

15 kalorier i minuttet Etter 20 minutters beinhard trening viste det seg at deltakerne gjennomsnittlig hadde forbrent cirka 15 kalorier i minuttet. Det er nesten dobbelt så mange kalorier som du forbrenner når du løper.

Folkene bak undersøkelsen mener det særlig er den harde innsatsen som er avgjørende når du vil kvitte deg med ekstra kalorier. Alle testpersonene var i god form, men de som forbrant mest, var de som hadde størst innsats, var utmattet og nesten hadde det ubehagelig etter de 20 minuttene.

Denne utmattende følelsen er det vanskelig å oppnå ved løping, fordi du bare i begrenset grad klarer å holde høyt nok tempo.

Få masse tips og inspirasjon til treningen hver måned. Kjøp et årsabonnement på Aktiv Trening og få rabatt her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: