Mand og kvinde løber på stranden sommer intervaller

Effektiv løping med partner

En god løpepartner gjør treningen morsommere og mer effektiv. Her viser vi fem løpeaktiviteter som kan utføres med en partner – også hvis dere er på forskjellig nivå.

Ofte kan det likevel være vanskelig å finne en løpepartner som befinner seg på nøyaktig samme nivå som deg selv. Det kan gå ut over både treningsgleden og treningsutbyttet. Løsningen på det problemet er de fem sosiale løpelekene vi presenterer her. De er morsomme og svært effektive, og fremfor alt sørger de for at du og partneren din får fullt utbytte av treningen, uansett nivå.

Først og fremst fordi treningen får et sosialt element som får deg til å glemme monotonien ved å løpe. Mange liker egentlig ikke å løpe før de er ferdig med det. Hvis du har noen å løpe sammen med, blir treningen langt mer lystbetont.

Flere av løpelekene inneholder krevende elementer av intervalltrening der pulsen presses maksimalt. Her kommer treningsfellesskapet virkelig til sin rett. Det er nemlig mye lettere å presse seg når du har noen å dele lidelsene med. Løpelekene gir også et konkurranseelement som kan få selv den mest utbrente løper til å våkne.

En treningspartner gjør det også lettere å få trent. Manglende motivasjon er i høy grad noe som avholder oss fra å trene, og når vi først har kommet hjem fra jobb og har lagt bena høyt, er det som kjent vanskelig å få dem ned igjen. En kompis som sender utålmodige tekstmeldinger mens han står og venter på deg, tvinger deg til å trene. Treningspartneren sørger også for at treningen får tilstrekkelig kvalitet. Er du umotivert og lei, kan partneren gi deg et spark bak.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: