Fartslek med returløp

Som navnet sier, handler fartslek om å leke med farten og går ut på å variere intensiteten på løpeturen ved at dere velger ut noen bestemte ”rundingsbøyer”, for eksempel en benk, et tre eller en bakketopp, som dere løper fort frem til, før dere jogger videre til neste punkt.

Hva Som navnet sier, handler fartslek om å leke med farten og går ut på å variere intensiteten på løpeturen ved at dere velger ut noen bestemte ”rundingsbøyer”, for eksempel en benk, et tre eller en bakketopp, som dere løper fort frem til, før dere jogger videre til neste punkt.

Hvor Det er mest underholdende å løpe fartslek i parker eller skogen, der det er mange naturlige målpunkter, og der terrenget sørger for variasjon.

Hvordan Bli enige om hvor lenge turen skal vare, og sett i gang. Deretter bytter dere på å velge ut de to neste punktene; det første for rask løping og det andre til rolig jogging. Både rolige og raske sekvenser bør være på høyst ett minutt. De raske strekningene skal løpes så fort som mulig. Den raskeste kommer først frem, snur og løper tilbake til treningspartneren, snur igjen og løper opp til punktet. Med litt velvilje kommer dere frem samtidig. Jogg sammen til neste punkt, og gjenta seansen.

Hvorfor Dere får en god tur sammen, og begge får presset pulsen slik at kondisjonen blir bedre. Det samme gjelder evnen til å løpe med høy intensitet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: