© Colourbox

Kan jeg lære å presse meg hardere?

Jeg vil gjerne løpe intervaller, men er altfor snill med meg selv når det begynner å gjøre vondt. Hvordan kan jeg trene hardere – eller lære å bite tennene sammen?

Det er flott at du innser at mangelen på gode intervaller snyter både helse og form for betydelige gevinster. Heldigvis finnes det gode råd om hvordan du blir tøffere:

1. Flytt intervalltreningen ut i naturen

Løp for eksempel fartslek der du lar det store treet, benken ved vannet og neste bakketopp være delmål som du skal nå ved hjelp av aggressive temporykk.

2. Tren sammen med andre Det flytter fokus fra anstrengelsene. I stedet vil du være mer konsentrert om å holde følge eller vinne neste spurt. Er det store forskjeller i formnivå, kompenseres det med å gi hverandre et visst forsprang.

3. Meld deg på et løp Når du har en konkret distanse og en dato der formen skal nå toppen, er det lettere å presse seg maksimalt under de riktige intervallene.

Golfhandikapp-prinsippet

Løper du med en partner som er raskere enn deg? Bli enige om å løpe to minutter langs en rett landevei.

Deretter snur dere og løper tilbake til start. Den raskeste løperen 1 rakk å løpe lengst og skal nå forsøke å ta igjen den andre 2 før begge kommer i mål.

Dermed trener begge effektive intervaller.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: