Klassiske intervaller

HvaKlassisk intervalltrening går ut på å splitte opp treningsøkten i en rekke mindre sekvenser som avløses av korte pauser. HvorOveralt hvor det er lite trafikk. Det viktigste er at strekningen kan løpes på 1,5–2 minutter. Samtidig skal det være mulig å løpe litt forskjellige distanser ved å forlenge eller forkorte runden. Hensikten er at dere skal løpe like lenge og ende opp ved startområdet. Hvordan

Hva Klassisk intervalltrening går ut på å splitte opp treningsøkten i en rekke mindre sekvenser som avløses av korte pauser.

Hvor Overalt hvor det er lite trafikk. Det viktigste er at strekningen kan løpes på 1,5–2 minutter. Samtidig skal det være mulig å løpe litt forskjellige distanser ved å forlenge eller forkorte runden. Hensikten er at dere skal løpe like lenge og ende opp ved startområdet.

Hvordan Start med en grundig oppvarming. Still dere ved startområdet og løp en runde så fort dere kan. Den raskeste løper litt lenger enn den langsomste, slik at dere er tilbake i startområdet samtidig. Ta pause sammen. En god intervalløkt består av 4 x 2 minutters løping med to minutters pause. Er den ene i bedre form enn den andre, kan han eller hun ta et par ekstra intervaller på tampen av fellestreningen.

Hvorfor Pausene i intervalltreningen gjør at du kan presse pulsen høyere enn hvis du løper en sammenhengende tur. Det betyr fantastisk kondisjonstrening og gjør deg også bedre til å trene med melkesyre i bena.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: