© Istock

Slik bør du stå i pausen

Med riktig kroppsholdning kommer du deg raskere i pausene mellom intervallene.

24. oktober 2018

Du har akkurat avsluttet en hard fireminutters løpeintervall, og har tre minutter på deg til å komme til hektene innen det braker løs igjen. Spørsmålet er: hvilken hvilestilling gjør best for kroppen før neste runde: Stående oppreist med hendene bak nakken, eller stående bøyd fremover med hendene på knærne?

Dette har amerikanske forskere undersøkt, og resultatet var klart – forsøkspersonene som sto fremoverbøyd i pausene mellom løpeintervaller på fire minutter, senket i gjennomsnitt pulsen med 22 slag mer enn de som sto oppreist. De ble dermed i stand til å presse kroppen hardere i de påfølgende intervallene.

Dette skjer i kroppen når du står bøyd fremover

  • Den fremoverbøyde stillingen sender et signal til hjernen om å skru av det sympatiske nervesystemet som gir deg høy puls, og i stedet aktivere det parasympatiske nervesystemet, som gir roligere pust og lavere puls.
  • Stillingen gjør at magemusklene kan tvinge litt mer karbondioksid ut av kroppen, noe som senker pulsen raskere.
  • Posisjonen til mellomgulvet gjør at du kan trekke en anelse mer luft ned i lungene hver gang du puster inn, ifølge forskerne.

Source #Western Washington.

Super-tilbud: Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: