Les også

Fartslek

Tempoturen

Tempoturen er en genial måte å vedlikeholde utholdenheten på uten å måtte ut på lange, utmattende turer i vintermørket. Når du øker farten, kan du nøye deg med færre kilometer. Treningen er lett å få plass til i hverdagen. Den krever ikke en trafikkfri rute og kan godt løpes på vei hjem fra jobb, eller når du har levert barna til trening. Tempoturene forbedrer også evnen til å disponere kreftene. Så mye bør du trene

Tempoturen er en genial måte å vedlikeholde utholdenheten på uten å måtte ut på lange, utmattende turer i vintermørket. Når du øker farten, kan du nøye deg med færre kilometer. Treningen er lett å få plass til i hverdagen. Den krever ikke en trafikkfri rute og kan godt løpes på vei hjem fra jobb, eller når du har levert barna til trening. Tempoturene forbedrer også evnen til å disponere kreftene.

Så mye bør du trene Tempoturens lengde må selvfølgelig tilpasses både formen din og den distansen du normalt løper. Har du nettopp begynt å løpe, så hold deg i den kortere enden av skalaen. Har du mer erfaring, kan du ta en lengre tur. 5–10 km-løpere: 3–7 km Halvmaratonløpere: 7–10 km Maratonløpere: 10–15 km

Tempo Som navnet antyder, handler dette om tempo. Tempoet skal nemlig økes slik at belastningen til slutt ligger nær toppfarten på distansen. Du skal puste så tungt at du ikke kan føre en samtale, men du skal fortsatt ha krefter til å kunne øke tempoet noe.

Pulszone Pulsen ligger på 80–90 prosent av maks.

Hensikt Tempoturen gir økt utholdenhet og holder kondisjonen ved like. Samtidig blir du både mentalt og fysisk vant til å holde et høyt tempo over lengre tid. En uvurderlig egenskap under vårens mosjonsløp.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: