Kald vind stjeler dyrebar energi

Ta høyde for kombinasjonen av vind og kulde på løpeturen.

2. januar 2019

Det er høysesong for kraftig vind og mange kuldegrader. Som om ikke det var ille nok, gjør kombinasjonen av vind og kulde at vintertreningen utendørs blir ekstra energikrevende.

Vinden forsterker kulden betydelig, slik at en ellers helt grei temperatur føles mye kaldere hvis det begynner å blåse kraftig. Med en vindstyrke på 8 m/s føles 0 grader som hele 13 kuldegrader uten vind. Begrepet kalles vindavkjøling og er noe du bør tenke på når du kler deg for å ta en ski- eller løpetur i vinterkulden.

Er du ikke beskyttet mot vinden, blåser den bokstavelig talt vekk det varme luftlaget som ligger nærmest kroppen. Kroppen reagerer ved å bruke mer energi på å varme opp den kalde luften i klesfibrene nærmest huden. Den negative spiralen fortsetter så lenge vinden kan herje fritt. Og jo kaldere vinden er, desto større blir energitapet.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: