Coopertest - test kondisjonen
Coopertest

En av de beste formtestene er Coopertesten. Her kan du ta testen og finne ditt kondisjonstall.

Cooper-test: Test kondisjonen

En av de beste formtestene er Cooper-testen. Den går ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter, og deretter måle distansen.

Hva er en Cooper-test

Cooper-testen er en klassiker innenfor kondisjonstester. 

Coopertesten går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen er ganske uavhengig av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hvor bør jeg ta en Cooper-test?

Det optimale stedet å løpe Cooper-testen er på en idrettsbane, for da vet du at banen er nøyaktig 400 m. Du kan også bruke en vanlig flat landevei og måle opp distansen med en sykkelcomputer e.l. 

Du kan måle opp den tilbakelagte distansen på Ruteplanleggeren.

Cooper-test - slik gjør du:

1. Varm godt opp med 5-10 minutter lett løping, etterfulgt av uttøying.

2. Løp i 12 minutter, så langt du overhodet kan.

3. Mål opp den tilbakelagte distansen.

4. Når du har gjort det, finner du kondisjonstallet med en gang. I skjemaet nedenfor kan du sjekke hvordan det står til med kondisen. 

Cooper-test - skjema med kondisjonstall

For å se hvor god form du er i, må du finne kondisjonstallet ditt i skjemaet nedenfor (mann/kvinne).

Coopertest-skjema
Coopertest-skjema

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen. Trøya er designet med en lang glidelås foran, og det gir gode muligheter for ventilasjon. Hvis du bruker den en kjølig morgen eller kveld, kan den glides helt opp slik at den høye halsen blir en deilig, tett krage.

Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: