Coopertest - test kondisjonen
Coopertest

En av de beste formtestene er Coopertesten. Her kan du ta testen og finne ditt kondisjonstall.

Cooper-test: Test kondisjonen

En av de beste formtestene er Cooper-testen. Den går ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter, og deretter måle distansen.

Hva er en Cooper-test

Cooper-testen er en klassiker innenfor kondisjonstester. 

Coopertesten går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen er ganske uavhengig av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hvor bør jeg ta en Cooper-test?

Det optimale stedet å løpe Cooper-testen er på en idrettsbane, for da vet du at banen er nøyaktig 400 m. Du kan også bruke en vanlig flat landevei og måle opp distansen med en sykkelcomputer e.l. 

Du kan måle opp den tilbakelagte distansen på Ruteplanleggeren.

Cooper-test - slik gjør du:

1. Varm godt opp med 5-10 minutter lett løping, etterfulgt av uttøying.

2. Løp i 12 minutter, så langt du overhodet kan.

3. Mål opp den tilbakelagte distansen.

4. Når du har gjort det, finner du kondisjonstallet med en gang. I skjemaet nedenfor kan du sjekke hvordan det står til med kondisen. 

Cooper-test - skjema med kondisjonstall

For å se hvor god form du er i, må du finne kondisjonstallet ditt i skjemaet nedenfor (mann/kvinne).

Coopertest-skjema
Coopertest-skjema

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: