Coopertest - test kondisjonen
Coopertest

En av de beste formtestene er Coopertesten. Her kan du ta testen og finne ditt kondisjonstall.

Cooper-test: Test kondisjonen

En av de beste formtestene er Cooper-testen. Den går ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter, og deretter måle distansen.

Hva er en Cooper-test

Cooper-testen er en klassiker innenfor kondisjonstester. 

Coopertesten går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen er ganske uavhengig av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hvor bør jeg ta en Cooper-test?

Det optimale stedet å løpe Cooper-testen er på en idrettsbane, for da vet du at banen er nøyaktig 400 m. Du kan også bruke en vanlig flat landevei og måle opp distansen med en sykkelcomputer e.l. 

Du kan måle opp den tilbakelagte distansen på Ruteplanleggeren.

Cooper-test - slik gjør du:

1. Varm godt opp med 5-10 minutter lett løping, etterfulgt av uttøying.

2. Løp i 12 minutter, så langt du overhodet kan.

3. Mål opp den tilbakelagte distansen.

4. Når du har gjort det, finner du kondisjonstallet med en gang. I skjemaet nedenfor kan du sjekke hvordan det står til med kondisen. 

Cooper-test - skjema med kondisjonstall

For å se hvor god form du er i, må du finne kondisjonstallet ditt i skjemaet nedenfor (mann/kvinne).

Coopertest-skjema
Coopertest-skjema

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: