Coopertest - test kondisjonen
Coopertest

En av de beste formtestene er Coopertesten. Her kan du ta testen og finne ditt kondisjonstall.

Cooper-test: Test kondisjonen

En av de beste formtestene er Cooper-testen. Den går ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter, og deretter måle distansen.

Hva er en Cooper-test

Cooper-testen er en klassiker innenfor kondisjonstester. 

Coopertesten går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen er ganske uavhengig av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hvor bør jeg ta en Cooper-test?

Det optimale stedet å løpe Cooper-testen er på en idrettsbane, for da vet du at banen er nøyaktig 400 m. Du kan også bruke en vanlig flat landevei og måle opp distansen med en sykkelcomputer e.l. 

Du kan måle opp den tilbakelagte distansen på Ruteplanleggeren.

Cooper-test - slik gjør du:

1. Varm godt opp med 5-10 minutter lett løping, etterfulgt av uttøying.

2. Løp i 12 minutter, så langt du overhodet kan.

3. Mål opp den tilbakelagte distansen.

4. Når du har gjort det, finner du kondisjonstallet med en gang. I skjemaet nedenfor kan du sjekke hvordan det står til med kondisen. 

Cooper-test - skjema med kondisjonstall

For å se hvor god form du er i, må du finne kondisjonstallet ditt i skjemaet nedenfor (mann/kvinne).

Coopertest-skjema
Coopertest-skjema

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: