Hvilke øvelser gir de sterkeste sykkelmusklene?

Hva er den beste styrketreningen for syklister? Nå i vinterpausen går jeg på spinning, men jeg vil gjerne gjøre litt mer for sykkelformen.

Det er en god idé å styrketrene sykkelmusklene parallelt med spinningtimene. Spesielt styrken i baken, lår og legger er viktig, og den kan du øke ved å gjøre de fire øvelsene ovenfor. Start for eksempel med å ta 3 x 10 repetisjoner med så tung belastning at du så vidt klarer å fullføre det tiende løftet før du må ta pause. Etter ett minutts pause begynner du på neste sett. Legg fortløpende på mer vekt, slik at du hele tiden trener hardt. Senere kan du kjøre ett sett til, slik at du tar 4 x 10 av hver øvelse.

Husk også at sykling krever en viss styrke i mage, rygg og armer, så du vil også ha nytte av å gjøre armhevinger og ryggløft.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: