© Istock

Hvordan trener vi fartslek på sykkel?

Vi er en gjeng som vil sykle landevei sammen. Vi vil gjerne legge inn intervaller og fartslek i programmet, så det ikke bare blir hyggeturer. Har dere forslag til morsomme intervaller?

Når man sykler i en gruppe, er det mange muligheter for å gjøre intervallene både lekende og humørfylte. Og ofte vil det også være svært effektiv trening, fordi man kan motivere hverandre til å gi full gass. Intervaller på sykkel øker kondisjonen, gir mer styrke i bena og gjør deg i stand til å rykke fra et felt eller holde farten oppe over korte strekninger.

4 fine leker på turen

  • 1. Første mann til skiltet: Hvert skilt er en potensiell målstrek, så bruk dem som det, og kjør harde spurter hver gang dere ser utvalgte skilt.
  • 2. Parløp: Her deler dere opp i par og sykler på tid på en runde på 3–5 km. Det paret med den raskeste tiden vinner. Øvelsen blir ekstra interessant hvis rytterne som danner par ikke er like sterke.
  • 3. Bruddkongen: Gå i brudd fra gruppen. Få 20 eller 30 sekunders forsprang, og tråkk i vei alt hva remmer og tøy kan holde, inntil du er innhentet av gruppen. Så går neste mann i brudd og så videre.
  • 4. Handikapp-ritt: Velg en målstrek, f.eks. 5 km unna. Først starter den svakeste rytteren, så den nest svakeste, osv. helt til den raskeste starter til slutt. Første mann i mål vinner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: