Utnytt farten Akselerer for fullt før bakken, slik at du får så god fart som mulig når du begynner på bakken.

Korte og bratte bakker

Utfordringer: I korte og bratte bakker, som du sykler på 10–30 sekunder, gjelder det å få kraften ned i pedalene, uten at hjulene mister feste. Her er det viktig at du kjenner bakken, slik at du vet hvor du må skifte gir og hvilket spor du skal velge. Gevinster: De korte, eksplosive bakkene gjør deg sterkere. Bakkene er så korte at du slipper melkesyre og kan konsentrere deg helt om å bruke musklene.

21. september 2012

Utfordringer: I korte og bratte bakker, som du sykler på 10–30 sekunder, gjelder det å få kraften ned i pedalene, uten at hjulene mister feste. Her er det viktig at du kjenner bakken, slik at du vet hvor du må skifte gir og hvilket spor du skal velge.

Gevinster: De korte, eksplosive bakkene gjør deg sterkere. Bakkene er så korte at du slipper melkesyre og kan konsentrere deg helt om å bruke musklene.

Slik gjør du: Det gjelder å treffe bakken med god fart og riktig moment. Reis deg på pedalene, og gi alt i én lang, eksplosiv utladning. De korte bakkene krever at du kjenner dem og vet at du klarer å komme deg opp med ett krafttak.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: