Finn grensen Når du skal opp lange og seige bakker, gjelder det å kjøre på syregrensen, men uten å overskride den.

Lange og seige bakker

Utfordringer: Lengden. De lange og seige bakkene som du tar på mellom ett og ti minutter, krever at du kjører med hard belastning over ganske lang tid. Giret må ikke være så tungt at du får melkesyre før toppen, men holder et jevnt, hardt tempo. Gevinster: Du får en mer utholdende styrke. Samtidig stiller den langvarige, harde belastningen krav til oksygenopptaket, og det gir bedre kondisjon.

21. september 2012

Utfordringer: Lengden. De lange og seige bakkene som du tar på mellom ett og ti minutter, krever at du kjører med hard belastning over ganske lang tid. Giret må ikke være så tungt at du får melkesyre før toppen, men holder et jevnt, hardt tempo.

Gevinster: Du får en mer utholdende styrke. Samtidig stiller den langvarige, harde belastningen krav til oksygenopptaket, og det gir bedre kondisjon.

Slik gjør du: Start med et moderat tempo som passer nettopp deg. Det er helt avgjørende at du ikke brenner ut før toppen. Det tar tid å lære det, men det kommer i takt med at du kjører flere bakker. Sitt på setet hele veien, hvis du klarer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: