Er du klar til sykkelsesongen? Ta en enkel test og få svaret.

Slik tester du sykkelformen

Hvordan står det egentlig til med sykkelformen? En enkel formtest gir deg svaret.

31. mars 2015 av Christian Martinez.

Testruten er et enkelt og effektivt verktøy som gir øyeblikkelig oversikt over den fysiske formen. Rent praktisk snakker vi om en kort og velkjent rute som du kjenner godt, og som kan varieres med hensyn til form og ambisjoner. Dermed er altså en testrute også en genial løsning når du vil måle fremskrittene du gjør i løpet av sesongen.

En regelmessig testtur gir også god motivasjon i treningen: Du får for eksempel et månedlig mål å jobbe mot – og en spennende treningstur. Konkurranseelementet gjør dessuten testen til en morsom treningsform som du kan bruke til å presse deg selv.

På lang sikt kan det også motivere deg til å forbedre egne prestasjoner: Hvis du er utrent eller begynner, vil du nemlig se klare fremskritt i starten, selv om du kanskje ikke presser deg til det ytterste. Senere er det viktig at du klarer å presse deg selv hvis du vil forbedre formen.

Sørg alltid for å finne et tempo som gjør at du kan ta i maksimalt de siste 7–8 minuttene av testturen, og nyt konkurransen med deg selv.

Test sykkelformen

Last ned pdf-en, finn din favoritt blant fem testruter og få svaret på hvordan det står til med sykkelformen.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: