© iStock

Styrketrening gjør deg raskere på sykkelen

En enkel styrketreningsøvelse som du kan gjøre hjemme hos deg selv, kan bevare sykkelformen.

29. desember 2018

Det viser en studie ved Ålborg Universitet, der sykkelryttere forbedret formen med hele syv prosent etter tolv ukers styrketrening. Forskerne målte rytternes prestasjoner i en fem minutters test der de kjørte alt de kunne etter å ha syklet tre timer i jevnt tempo. Forbedringen i slike tester er interessant, da et sykkelløp gjerne avgjøres på de siste kilometerne.

Forskningsresultatet støtter også tidligere studier, som har vist at utøvernes evne til å spurte og akselerere også forbedres med styrketrening. Spurtevnen og evnen til å øke farten når du er sliten i bena kan brukes til å rykke fra konkurrentene i en bakke eller på de siste kilometerne.

Slik bør du styrketrene Vi anbefaler at du trener to ganger per uke, og du kan nøye deg med én øvelse, nemlig halv knebøy. Ta 3 x 15–20 repetisjoner de første fire ukene slik at du blir trygg på øvelsen. Deretter legger du på mer vekt og tar færre repetisjoner. Etter åtte uker bør du helst kjøre øvelsen med 4 x 4–6 repetisjoner.

Halv knebøy Stå med skulderbred avstand mellom føttene. La vektstangen hvile på skuldrene. Bøy knærne langsomt til de har en vinkel på cirka 45 grader. Rett deg opp igjen med en rask og kraftfull bevegelse. Pass på at du holder korsryggen rett.

Hold varmen med Aktiv Trening

Nå kan du holde deg deilig varm når du står på ski, løper, sykler til jobben, går på tur eller noe helt annet. Akkurat nå får du nemlig dette flotte Performance Baselayer-settet med bukse og trøye fra Craft for BARE 99,50 kr. Settet er mykt, tettsittende og perfekt som innerste lag når du er ute i kulda. Buksene og den langermede trøya er designet i blødt, tæt og perfekt som det inderste lag, når du er ude i kulden. Bukserne og den langærmede trøje er desuden designet slik at den puster godt, gir maks komfort og optimal bevegelsesfrihet. Akkurat nå får du settet sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: