VIDEO: Verdens raskeste kvinne på hjul

Amerikanske Denise Mueller kom opp i 238 km/t i Utahs saltørken - på sykkel vel å merke! Se videoen av den vanvittige rekorden her.

28. november 2016 av Redaktionen

For første gang i historien har en kvinne satt en offisiell fartsrekord på sykkel. Rekordforsøket begynte med at amerikanske Denise Mueller (43) ble trukket av en bil til hun var oppe i 145 km/t.

Deretter fikset Mueller resten selv ved å tråkke i vei på en spesialbygd sykkel mens hun lå så tett som mulig opp i bilen foran, som skjermet for luftmotstanden.

Under disse rekordforsøkene blir syklistene alltid trukket opp i høy fart, da det ellers vil være umulig å tråkke i gang sykkelen på det ene, ekstremt tunge giret.

Mueller ville aller helst ha forsøkt å slå mennenes rekord på 269 km/t, som ble satt av Fred Rompelberg fra Nederland i 1995.

Men ifølge treneren hennes, John Howard, hadde de bare en 6,4 kilometer lang strekning til rådighet i saltørkenen. Skulle hun utfordret herrenes fartsrekord, måtte hun minst hatt 10 km å boltre seg på.

Fakta om rekordsykkelen:

  • 17-tommers motorsykkelhjul for å senke tyngdepunktet.

  • Giring med dobbel utveksling.

  • Støtabsorberende setepinne.

  • Ekstra lang ramme for å øke stabiliteten, og kraftig dempegaffel foran, for å dempe vibrasjonene i den høye hastigheten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: