Løping - oppvarming

FordiHvis du skal drive med intervall-, spurt-, eller bakketrening, er det snakk om svært intensive treningsformer som krever grundig oppvarming. Skal du derimot ut på en roligere løpetur, er det tilstrekkelig å starte pent i et rolig tempo og bruke de første 5–10 minuttene på å øke gradvis til ønsket hastighet. TilgodeserDe store benmusklene. Du øker også smidigheten, samtidig som du varmer opp ryggmusklene. Tid10-12 min.IntensitetStart rolig, og fortsett med økende intensitet.

28. september 2011

Fordi Hvis du skal drive med intervall-, spurt-, eller bakketrening, er det snakk om svært intensive treningsformer som krever grundig oppvarming. Skal du derimot ut på en roligere løpetur, er det tilstrekkelig å starte pent i et rolig tempo og bruke de første 5–10 minuttene på å øke gradvis til ønsket hastighet.

Tilgodeser De store benmusklene. Du øker også smidigheten, samtidig som du varmer opp ryggmusklene.

Tid 10-12 min.

Intensitet Start rolig, og fortsett med økende intensitet.

Bonustips Etter første del av oppvarmingen, som består av rolig løping, kan du gjøre øvelser som gjør ryggmusklene varme og smidige. Kortere sekvenser med for eksempel høye kneløft med kraftig bruk av armene (som ved spurt) ligger tett opptil den treningen du skal i gang med.

Øvelsesbeskrivelse

  • La armene gå som vindmøller ved å svinge dem i store sirkelbevegelser (både forover og bakover).

  • Løp med høye kneløft mens du svinger overdrevent med armene over en cirka 30 meter lang strekning med jevnt og mykt underlag. Husk hele tiden å holde ryggen rett og kroppen lett foroverbøyd. Etter 30 meter går du tilbake til startstedet. Gjenta øvelsen 2–5 ganger etter behov og med gradvis høyere tempo.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: