17-åring har løpt 100 maratonløp

En 17 år gammel amerikaner har nettopp løpt sitt maratonløp nummer 100. Det gjør ham til den yngste personen i verden som har løpt så mange.

31. januar 2019 av Christian Thestrup

De fleste maratonløpere husker nok det lille suget i magen første gang de meldte seg på et maratonløp. Det gjør også den 17 år gamle amerikaneren Calix Fattmann, selv om det etter hvert har blitt noen år siden. På tross av sin unge alder har han nettopp gjennomført sin maraton nummer 100, og kan dermed skryte av å være den yngste personen i verden som har gjennomført den legendariske distansen så mange ganger.

Calix Fattmann gjennomførte sitt første femkilometersløp som femåring. Da han fylte ti år, bestemte han seg for å løpe ti kilometer, men det var fortsatt ikke langt nok, så han fortsatte og endte med å løpe 21,1 kilometer. Det tente for alvor langdistansegnisten i den lille karen, og før året var omme hadde han gjennomført 52 halvmaratonløp. 

Da Calix var 12,5 år, hevet han lista igjen og gjennomførte sitt første maratonløp. Siden har han ikke sett seg tilbake, og nå er 17-åringen altså verdens yngste med 100 maratonløp på CV-en. Sluttidene hans ligger som regel mellom fire og fem timer, noe som er fornuftig hvis man vil løpe langt og mye – og samtidig holde seg unna skader. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: