17 ting bare langdistanseløpere forstår

Løpere er et sært folkeferd. Her er 17 ting som gir mening for løpere - men som andre synes er veldig rare!

15. mai 2019 av Lasse Lyhne

1.

Blå negler, negler som faller av, vabler og føtter som mest av alt ligner på noe fra en zombiefilm er IKKE ekkelt. Det er kult, fordi det er et bevis på hvor hardt du trener.

2.

4.10 er ikke en dato eller et klokkeslett, men et ganske imponerende løpetempo.

3.

Det er helt greit å tisse stort sett hvor som helst, så lenge du er ikledd løpetøy. Det er helt andre regler som gjelder når du er i sivil.

4.

Helt korte splittshortser som blotter hoftebeinet er et helt naturlig valg for eldre menn når vi snakker om beinklær til løping.

5.

Stramme lløpetights kler også menn.

6.

Løping er en av de mest effektive måter å bryte ned sosiale skiller blant folk. Det kan godt være at man ikke har møtt hverandre før, men ses man på en løpetur kan man snakke om alt.

7.

En planlagt løpetur er en helt legitim grunn for å komme for sent til sosiale arrangementer, men det er også en av de eneste legitime grunnene.

8.

10-15 minutters oppvarming. 3 stigningslpb. 4x1000m intervaller med 3 min intervallpause. 10 minutters nedjogging. Say what???

9.

At man faktisk ER glad, på grensen til euforisk, når man har løpt en 20 km en regnfull søndag morgen i november, er ikke noe vi later som.

10.

Plaster skal da ikke brukes til skrubbsår og skrammer. De skal naturligvis settes på brystvortene.

11.

Å være villig til å bruke mye penger på å få lov til å stå opp tidlig, og løpe mange kilometer på en oppmålt rute med et hav av mennesker man ikke kjenner.

12.

Å bruke penger på energidrikker og klissete geleer som smaker like ekkelt som de høres ut som.

13.

12 grader ute, da er det opplagt med korte shorts og t-skjorte.

14.

Å bli sur, grinete og kanskje til og med smådeprimert er den naturlige reaksjon på ikke å kunne løpe på grunn av skade eller sykdom.

15.

Det første vi pakker i kofferten når vi skal ut og reise, er løpesko. Hvis vi da ikke tar dem med i håndbagasjen i frykt for at de skal forsvinne i bagasjehåndteringen.

16.

En løpetur er det aller beste hvis vi er litt nedstemte og humøret trenger en boost, eller om vi skal komme opp med nye ideer til noe.

17.

Det er ikke frekt eller perverst eller på noen måte merkelig hvis noen i et løp spør oss: " Kan jeg få låne vaselinen din. Jeg trenger litt mer mellom beina".

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: