196 maratonløp i 196 land på 550 dager(!)

Den britiske løperen Nick Butter har nettopp startet på en kjempeutfordring. Han vil løpe et maratonløp i hvert eneste land i verden - på 550 dager!

9. januar 2018 av Christian Thestrup

For de fleste løpere er et eller maks to maratonløp i året mer enn nok. Men ikke for Nick Butter. Den britiske langdistanseløperen har nettopp satt i gang et prosjekt der han i løpet av de neste 18 månedene - eller 550 dager - skal løpe et maratonløp i alle verdens land. 

Ideen oppsto da han løp det ekstreme ultraløpet Marathon des Sables i Sahara sommeren 2016. Her kom han i snakk med en av de andre deltakerne ved navn Kevin, som var uhelbredelig syk av prostatakreft. Møtet påvirket Nick Butter så mye at han besluttet seg for å gjøre et løpeprosjekt for å samle inn 2,5 millioner kroner til forskning på prostatakreft.

Og den 6. januar i år lød startskuddet for det første maratonløpet som foregikk i Canada. Før den tid har alle forberedelser handlet om logistikk med å koordinere visum, fly, overnattinger og pleie. Turen er planlagt slik at han underveis kommer de å løpe de seks "store" maratonløpene i London, Berlin, Tokyo, Boston, Chicago og New York. Men mange steder kommer han til å løpe hele distansen alene eller sammen med lokaale. Det er for eksempel ikke hver dag det arrangeres et offisielt maratonløp i Burundi, Nord-Korea eller Vatikanet for den saks skyld. 

Nick Butter er ikke så bekymret for den fysiske utfordringen i prosjektet. Derimot er han - skal vi si - oppmerksom på at i land som El Salvador, Venezuela og Irak er det populært å bortføre folk, og i mange afrikanske land finnes det dyr i naturen du har mer lyst til å løpe vekk fra enn til. 

Etter planen ankommer Nick Butter Norge den 20. november 2018.

Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her..

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: