5 vanlige løpefeil

Svært mange løpere beveger seg feil når de løper. De tar for lange skritt, strammer skuldrene eller begår en annen av de fem vanligste løpefeilene. Det går ut over løpegleden og farten, og det fører til mer skader.

6. mars 2019 av Bjarke Kobberø

Den gode nyheten er at det er lett å gjøre noe med. Her gjennomgår vi løpestilen din og gir tips og anvisninger om hvordan du kan rette opp problemområdene.

Slapp holdning Hvis du faller sammen i hoftene slik at du nærmest sitter og løper, får ikke bena optimale arbeidsbetingelser. Det suger krefter og betyr at energi-lagrene tømmes fort.

For lange skritt Lange og tunge skritt gir en hoppende løpestil som gjør at du bruker mye krefter på å flytte tyngdepunktet opp og ned i stedet for fremover. Også knærne ut settes for ekstra belastning.

Her ser du hvordan du går frem for å få en optimal løpestil

Hodet holdes feil Ser du opp eller ned, vil det forplante seg til resten av kroppen og koste krefter i andre muskelgrupper, som må kompensere for hodets stilling. Kan også gi spenninger i skuldre og nakke.

Feil armtrekk Kraftig bøyde armer som svinger inn foran kroppen, gir plager og vil hemme løpingen. Overkroppens rotasjonsbevegelse motarbeider fremdriften. Spenninger i armer og hender kan føre til smerter.

Landing foran kroppen Når foten treffer bakken for langt foran kroppen, gir det et kraftig støt opp i kneet. Samtidig bremser det fremdriften når du skal rulle frem over foten, og det tar lang tid å avvikle skrittet.

Derfor bør du jobbe med løpestilen

  • Redusert skaderisiko

  • Bedre løpeøkonomi

  • Høyere fart

  • Større løpeglede

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: