© Garmin

7 snarveier til å øke motivasjonen med løpeklokken

Har du også dager der sofaen frister litt mer enn treningstøyet? Her er sju tips til hvordan du bruker løpeklokken til å øke motivasjonen – både til å komme deg av gårde og til å holde motivasjonen oppe når du er i gang.

12. april 2022 av Benjamin Creative for Garmin

Noen dager snører løpeskoene nærmest seg selv. Andre dager kreves det litt ekstra hjelp til å finne motivasjonen og komme seg ut av døren. Hvis utstyret ditt omfatter en løpeklokke, har du imidlertid god hjelp på håndleddet. Her kan du nemlig se hvordan vi i samarbeid med Garmin veileder deg til å bruke klokken smart og enkelt til å øke løpegleden og prestasjonsevnen.

1. Bli veiledet av en profesjonell trener

Det å skaffe seg en personlig trener er kanskje litt i overkant for de fleste hobbyløpere. Men heldigvis finnes det også enklere måter å få profesjonell veiledning til treningen på.

Med funksjonen Garmin Coach har du alltid profesjonell veiledning på håndleddet. Du angir bare hvilken distanse du vil trene til og om det er OL-deltaker Jeff Galloway, løpecoach Greg McMillan eller fysioterapeut og løpeekspert Amy-Pakerson-Mitchell som skal veilede deg underveis. Da får du en dynamisk treningsplan som fortløpende tilpasses målene og resultatene dine.

2. Få anbefalinger til løpeturer

Noen dager føles det godt å kunne hoppe i løpeskoene uten å måtte bruke tid på å planlegge en omfattende treningsøkt – og nettopp dette slipper du med funksjonen anbefalte treningsøkter.

Begynn med å velge om du skal sykle eller løpe. Da lager klokken et tilpasset forslag til dagens tur basert på din treningsinnsats, restitusjonstid og søvndata.

3. Hold øye med prestasjonsevnen din

Som hobbyløper trenger du ikke (nødvendigvis) å ha skyhøye ambisjoner om hvordan løpingen skal utvikle seg. Men for de fleste av oss gir det likevel litt ekstra motivasjon å se at den harde innsatsen faktisk lønner seg.

Med den smarte funksjonen treningsstatus kan du få grundig innsikt i hvordan treningen utvikler seg over tid og om det er bestemte faktorer, slik som intensitet, restitusjon og treningstid, du må ha ekstra fokus på for å oppnå enda bedre resultater i fremtiden.

Med funksjonen Garmin Coach kan du få tilpasset treningsprogrammer av tilknyttede trenere hos Garmin. Her vises det på sportsklokken Garmin Venu.

© Garmin

4. Gjør treningen morsommere med intervaller

Synes du at løpeturene dine begynner å bli ensformige? Da er det kanskje på tide å endre rutinene og gjøre treningen litt mer spennende! Bytt for eksempel ut asfalten med skogbunn, eller løp fartslek med innlagte spurter mellom hver lyktestolpe.

Har du en Garmin-klokke, kan du opprette en intervalltrening basert på distanse eller tid, og få varsler på håndleddet hver gang du skal endre tempoet.

5. Finn de beste tidene

Vi vet alle at det er bra for kroppen å få opp pulsen. Men minst like viktig er det at den får nok hvile etterpå, slik at du kan gi full gass igjen på neste trening.

Funksjonen Body Battery™ overvåker kroppens energinivå og hjelper deg med å finne de beste tidene for både aktivitet og hvile. Når det vises et høyt tall på skjermen, betyr det at kroppen er fulladet og klar til bevegelse. Og kanskje du vil oppleve at løpeturene går litt lettere hvis du gjennomfører dem når du har mest energi?

6. Ha den perfekte spillelisten i ørene

Har du også opplevd at beina vil komme raskere frem når du har favorittsangen i ørene? Det er nemlig ikke bare noe du innbiller deg. Faktisk har flere studier vist at musikk kan gjøre oss mer utholdende og effektive under trening.

Så lag din egen power-spilleliste som du kan starte fra løpeklokken hver gang du skal løpe en tur. Et godt tips er å velge såkalt «synkron musikk» som matcher tempoet ditt og skrittfrekvensen din. For de fleste vil det si sanger med 160–180 taktslag i minuttet. Du kan slå opp sangene dine i tjenesten Songbmp for å finne ut hvor på skalaen de ligger.

7. Utforsk nye ruter og omgivelser

En av de store fordelene med løpetrening er at du kan gjøre det akkurat der du vil. Derfor er det egentlig litt merkelig at så mange av oss ender opp med den samme ruten uke etter uke.

Skap variasjon ved å sette kursen i stikk motsatt retning av det du pleier, eller ta bilen til et nytt sted og sus av gårde derfra. Har du en løpeklokke med kartfunksjon, kan du planlegge en rute hjemmefra slik at den passer med distansen du vil løpe. Hvem vet – kanskje den nye oppdagelsestrangen fører til at du ser byen din med helt nye øyne?

Finn ekstra løpeglede med Garmin

Med en løpeklokke fra Garmin har du alltid smarte og motiverende treningsfunksjoner rett på håndleddet. Klokkeserien Forerunner® er designet spesielt for løpere, og det finnes en modell for enhver løpestil og ethvert nivå.

Forerunner 45 passer for eksempel til deg som løper flere ganger i uken og gjerne vil fortsette å forbedre prestasjonene dine, mens Forerunner 245 Music er perfekt til deg som vil spore resultatene og samtidig får energi av å ha musikk i ørene på turen.

Se alle Forerunner-klokkene her og finn ut hvilken modell som passer for deg.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: