© istock

Akutthjelp på løpeturen?

Har du tunge bein på løpeturen? Her er fire tips til hvordan du redder dem.

30. oktober 2020 av Lasse Lyhne

Alle løpere kjenner det. Følelsen av tunge bein som slett ikke kjennes ut som bein, men som to stokker som er festet til hoftene. Det er heldigvis hjelp å få. Her er fire tips hvis du har  tunge bein på løpeturen.

1. Sett ned farten

Noen ganger tar det bare litt ekstra tid for kroppen å bli klar. Skru derfor ned farten de første kilometerne, og se om følelsen blir bedre. Det gjør den ofte.

2. Fokusér på teknikken

De tunge beina kan forsterkes av en uryddig løpestil. Gå derfor gjennom kroppen og fokuser på å ha kroppen rett, hoftene fram og skuldrene trukket tilbake. Slapp av i hender, skuldre og kjeve, og prøv å lande med føttene under tyngdepunktet ditt.

Hold kan ødelegge treningsgleden fullstendig. Se her hvordan du forebygger hold, og hva du kan gjøre hvis uhellet er ute.

3. Hold beina høyt

Har du stått eller sittet en hel dag, så bruk fem minutter før løpeturen på å ligge på ryggen med beina opp langs en vegg. Dermed forsvinner litt av væsken fra beina, og du vil føle deg lettere. 

4. Tenk langsiktig 

Hvis beina forblir tunge og motivasjonen ikke er mulig å grave fram, bør du utsette den planlagte fartstreningen til neste løpetur, og i stedet ta en rolig tur uten store ambisjoner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: