© Valling.com

Bakkeløp - Hvor ofte?

Bakketrening er genialt hvis du vil bruke vinteren til å jobbe med benstyrken. Treningsformen er allikevel så effektiv at du godt kan bruke den året rundt.

19. desember 2019

Mange eliteløpere trener bakkeintervaller om vinteren. Det gir den nødvendige utholdenheten og benstyrken til sommerens mer spesifikke, raske intervalløkter og konkurranser.

Du kan godt bruke denne strategien selv om du ikke er noen eliteløper. Tren bakkeintervaller 1–2 ganger per uke i 6–8 uker i løpet av vinteren, før du reduserer til én gang hver 14. dag i perioder da du trener mange intervalløkter og eventuelt deltar i konkurranser.

Hvis du ikke trener fullt så fokusert hele året, kan bakkeløp én gang i uken være et godt krydder når formen trenger et ekstra løft. Hvis du for eksempel vil delta i et kupert mosjonsløp, er det smart å forberede seg med bakkeintervaller med en stigning og lengde som tilsvarer det løpet du deltar i. Husk i så fall også å trene opp evnen til å løpe nedover. Du vinner nemlig mye tid hvis du klarer å løpe fort nedover. Samtidig unngår du de verste smertene i bena i dagene etter konkurransen.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: