Bakker gjør deg raskere

Vil du gjerne bli en raskere løper? Da bør du prøve bakkeløping. Uansett hvilken form for bakkeløping du gir deg i kast med, vil du bli raskere.

Det behøver ikke å være så vanskelig: Løp i bakker, og bli raskere. Det er konklusjonen i en ny studie fra New Zealand, der tyve veltrente løpere ble satt til å drive fem ulike former for bakketrening.

Uansett hvilken form for bakketrening løperne hadde gjennomgått, hadde de blitt raskere på en 5 kmtest etter seks uker. Forbedringen var i snitt på to prosent. Det tilsvarer ca. 30 sekunder på 5 km. De som hadde trent med høyest intensitet, hadde litt større forbedring enn de øvrige.

Klar for bakken? Sjekk Løpskalenderen i Aktiv Trening. Oslos bratteste er bare ett blant mange norske bakkeløp.

Source #Sports Performance Research Institute New Zealand

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: