Det er den lille, hvite, runde osten det handler om. Den som fanger den uten å skade seg for mye, vinner. 

Fang osten - verdens dummeste løp?

Mandag 29.mai gikk startskuddet for et av verdens korteste, men også mest bisarre mosjonsløp...

23. mai 2017 av Lasse Lyhne

Ta en fire kilos tung, rund Double Gloucester-ost og en av Englands bratteste bakker, Coopers Hill nær Gloucester, som har et fall på 45 prosent. Sett det sammen med 200 unge mennesker med dødsforakt, og du har ingrediensene til et av de mest historiske, men også særeste mosjonsløp i verden. 

Coopers Hill Cheese Rolling and Wake er like enkelt som det er vanvittig. Først rulles osten nedover bakken, og cirka et sekund etterpå får menneskemengden lov til å risikere livet i jakten på den. 

Her ser du video fra et tidligere løp: 

Mange skader

Hvert år kommer atskillige lykkejegere mer eller mindre alvorlig til skade, og også tilskuerne løper en risiko fordi mange blir felt av fallende løpere eller av selve osten. 

Vinneren er den som kommer først ned bakken, enten det er løpende eller rullende. Premien for anstrengelsene er fire kilo - litt forslått - ost. 

Løpets opprinnelse har de mistet i historietåken, men tradisjonene med å jakte på en ost nedover en halsbrekkende bakke, går tilsynelatende tilbake til tidlig middelalder. 

Har du lyst til å måle krefter i det vanvittige løpet, så må du ta deg en tur til det sentrale England - det er ikke vanskelig å få et startnummer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: