Mann som løper opp en bakke
© iStocj

Fem gevinster ved bakkeløping

Én treningsøkt i uka med 10-20 minutter bakkeløping er nok til at formen blir mye bedre. Få fem andre gevinster ved bakkeløping her.

13. februar 2019

Løft treningen med bakker 

Dropp den kjedelige, monotone løpeturen, og legg inn noen bakker på ruta. Bakkeløping er både morsomt og motiverende – og ikke minst fantastisk effektiv trening. 

Her er fem gevinster ved bakkeløping:

1. Bedre løpeteknikk

Løping i bakker krever at du tilpasser løpeteknikken. Knærne må  løftes høyt, noe som styrker lårmusklene og resulterer i en mer kraftfull og dynamisk løpestil. Nedover skal du lære deg å slippe taket og gi gass. Totalt sett vil du få en bedre løpestil.

2. Kom i storform

Du presser kretsløpet kraftig når pulsen fyker i været i takt med stigningen. Det er beinhardt, men også knalleffektiv trening, og du vil raskt merke forbedringer både i kondisjon, utholdenhet og ikke minst løpeøkonomi.

3. Mental styrke

Bakker kan være seige og ta pusten fra deg på kort tid. Men angriper du dem med rak rygg, får du en mental styrke som du også kan bruke i andre sammenhenger hvor det gjør vondt. Bakkeløping gjør deg mer motstandsdyktig mot tretthet og smerte.

4. Færre skader

Regelmessig bakketrening sørger for at kroppen generelt blir sterkere. Du aktiverer nemlig en lang rekke muskler som normalt forsømmes og er svake hos løpere, blant annet setemusklene. I tillegg aktiveres også muskler i fotbue, rygg og mage.

5. Sosial gevinst

Bakkeløping er vesentlig mer krevende enn å løpe på flate grusstier i parken. Derfor er det også fornuftig å utføre treningen sammen med andre, slik at man kan hjelpe, oppmuntre og presse hverandre gjennom de bratte og vanskelige stigningene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: