© Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Verdens tøffeste 400 meter - hadde du klart den?

Den ultimate bakkeutfordringen: Løp 400 meter til toppen av en hoppbakke.

14. juni 2017 av Jesper U. Larsen

Å løpe opp en bratt hoppbakke får pulsen til å gå amok og gir seriøs syre i beina, også hos rutinerte løpere - selv om det "bare" er 400 meter. Og den beinharde disiplinen har de senere årene utviklet seg til å bli et populært løpefenomen. 

Nylig var turen i Trondheim, hvor 252 løpere kjempet om å komme først til topps i hoppbakken i Granåsen. Løpet var et av de 14 stoppene på den såkalte Red Bull 400-turen. 

Slik startet det

I 2011 kjørte den tidligere sprinteren Andreas Berger forbi hoppbakken i Kulm, like ved sitt hjemstedet i Østerrike. Han ble nysgjerrig på om det var mulig å løpe bakken helt opp. 

Han gjorde et forsøk og konstaterte at det var mulig - og vanvittig utmattende. Fire måneder senere ble den første konkurransen arrangert, og i dag består Red Bull 400-serien av 14 løp både i Europa, Asia og Nord-Amerika. 

På toppen i Trondheim

I Trondheim kjempet løpere fra 13 land om seieren i Granåsen, som byr på 36 graders bratte stigninger. 

Den 18-årige nordmannen Peter Haddon nådde toppen på bare 3 minutter og 18,7 sekunder, mens 17-årige Marte Lien Johnsen vant kvinneklassen med 4 minutter og 47,8 sekunder. 

Som du kan se i videoen fikk de fleste løperne fort store problemer med å overvinne bakken - tross en flyvende start:

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: