Hvordan bli bedre i nedoverbakke?

Jeg liker å løpe i bakker, men når jeg skal løpe nedover, går det ut over teknikken. Noen tips?

Bakkeløping er en effektiv treningsform som virkelig kan få fart på formutviklingen. Men det krever at man har litt ekstra fokus på teknikken.

I motbakke er det lurt å overdrive kneløftene og løfte benet høyt inn på underlaget, samtidig som du bruker armene godt. Når du løper i nedoverbakke, kan du slippe bremsen i større grad. Det høres enkelt ut, men krever litt øvelse.

Tre gode råd for riktig teknikk

  • FREMOVER. Mange har en tendens til å lene seg bakover på vei ned. Prøv heller å lene deg fremover, slik at du har kroppen omtrent vinkelrett mot bakken – omtrent som når du går på ski.
  • RULL NEDOVER BAKKEN. Se skrått ned, og få følelsen av at bakken gjør jobben for deg og bena bare følger med – uten at du holder igjen eller bremser.
  • TYNGDEPUNKT. Akkurat som ved løping i motbakke setter du foten i bakken under tyngdepunktet. Løp med korte, raske steg.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: