Så rask blir du av bakkeløping

Dropp den kjedelige løperuten og legg turen innom noen bakker. Det er både morsom og motiverende – og ikke minst særdeles effektiv trening. Les videre og få en utførlig guide til bakkeløping.

Legg inn et par bakker eller stigninger på din neste løpetur, og få større utbytte av treningen.

Bakkeløping

er på alle måter glimrende trening. I tillegg til å forbedre både kondisjon, utholdenhet og løpeøkonomi (populært sagt liter på mila), så bidrar bakkeløping også til at du blir en betydelig sterkere løper.

Forslag til bakkeløping

Det finnes mengder av muligheter for trening i kupert terreng. Her har du ett forslag til en spesifikk form for bakkeløping:

Fartslek

Slik gjør du: Løp etter innfallsmetoden. Gi gass opp bakker du tilfeldigvis finner når du er ute og løper. Men ikke ta i altfor hardt på de første turene. Bygg opp formen rolig, slik at du klarer siste spurt like raskt som den første.

Dette styrker du: Du trener fart og utholdenhet samt den mentale evnen til å takle stigninger på løpeturene.

Repetisjoner: Har du nettopp begynt å løpe, så start med 2–4 bakkespurter. For erfarne løpere er 6–12 passende. Gå langsomt frem og ikke øk antallet spurter kraftig fra den ene uken til den neste.

Logg inn og få den komplette guiden til bakkeløping Se blant annet hvordan du skal jobbe med løpeteknikken i bakkene. Du finner også ytterligere fire morsomme og effektive måter å bruke bakkene pås.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: