Tre dårlige unnskyldninger

– og de gode motargumentene.

11. mai 2010

Jeg kan ikke løpe

Alle kan løpe. Det kan nok være at det ikke ser like atletisk ut som når Kipketer gir gass, men det er heller ikke nødvendig. Kroppen din vil uansett sette pris på at du prøver. Du har sikkert løpt da du var liten, og selv om bena har blitt en del lengre og kiloene en del flere i mellomtiden, har ikke kroppen din glemt løpebevegelsen – alle motoriske data ligger lagret i ryggmargen, klare til bruk.

Jeg har ikke tid

Løping er verdens mest tidseffektive treningsform. Du slipper å kjøre til et senter, utstyret er på plass på under to minutter og du er ikke avhengig av andre. Og helt ærlig; hvem kan ikke finne 8–16 minutter til seg selv to ganger i uken? Så lite skal du faktisk trene den første måneden hvis du følger programmet på disse sidene. Når du har kommet skikkelig i gang med løpetreningen, kan du få en effektiv treningsøkt som holder deg slank og frisk ved å løpe tyve minutter tre ganger i uken.

Løping er kjedelig

Ja, det er det, hvis du alltid løper det samme stedet, i samme tempo og uten annet selskap enn lyden av ditt eget åndedrett. Heldigvis skal det ikke så mye til for å gjøre turene mer interessante. Løp også i høyt tempo, varier med impulsive fartslekturer og finn nye ruter. Bruk løpeturen til å høre musikk du ikke har tid til å høre ellers, eller finn en løpepartner å prate med.

Side 3: En god start med riktig utstyr

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: