Bevar løpeformen med styrketrening

Styrkeøvelser er vinterens beste løpetrening. Treningen forebygger skader og får fart på beina. Enten du er en garvet løper eller begynner, får du her vinterens syv beste øvelser.

21. november 2012

Er du blant dem som ofte sliter med løpeskader, kan du faktisk få vinterens beste "løpetrening" hjemme i din egen stue. Her kan du styrke de viktigste musklene slik at de blir bedre i stand til å tåle belastningen ved å løpe kilometer etter kilometer.

Våre syv effektive øvelser er en god investering også for deg som aldri har løpt, eller for deg som ikke har løpt på flere år. Mange begynnere opplever raskt at de rammes av belastningsskader og mister lett troen på at de kan løpe. Ved å forberede kroppen på løpingen, kan du unngå skader, og særlig hvis du også passer på å ta det med ro i begynnelsen. Løpeformen må bygges opp over tid, og det krever tålmodighet.

Du slipper å kjøpe dyrt utstyr for å gjøre disse øvelsene. To gulvkluter og en treningsstrikk er alt du trenger for å styrke løpemusklene. Her ser du hvilke syv øvelser du skal gjøre for å forebygge alt fra løperkne til skinnebeinsbetennelse.

Her finner du øvelsene Logg inn her for å se de syv øvelsene som gjør deg til en bedre løper. Har du ikke brukernavn og passord, er det både enkelt og gratis å registrere seg som bruker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: