© iStockphoto

Bli en bedre vinterløper

Fire meritterte løpere deler sine erfaringer og gir sine beste tips til hvordan du bevarer motivasjonen og gleden ved vinterløping.

12. desember 2012

Vi har spurt fire løpeeksperter om hvordan man trosser motstanden vinteren byr på og kommer seg ut. Selv om det kan føles tungt å komme seg av sted, er det deilig når du først har gjordt det. Og bortsett fra formen, styrkes også moralen og viljestyrken.

Øystein Sylta er en av Norges beste langdistanseløpere. Han har NM-gull i maraton, 3000 meter hinder og er nordisk mester i terrengløping. Han har disse rådene for å bevare løpemotivasjonen i vinterhalvåret.

1. Finn gode rutiner som gjør at du kommer deg ut jevnlig. En god ukerutine sørger for at du kommer deg ut de dagene du har tenkt.

2. Vær målbevisst og systematisk. Planlegging er nøkkelen til god vintertrening. Avtal gjerne med en kompis. Vi vet alle hva som må til, men det er lettere når andre sier det til deg.

3. Sett deg treningsmål – det skaper motivasjon.

Få flere gode råd til vinterløping Klikk på pdf-en og få flere gode råd til vinterløping fra terrengløperen Ørjan Grønnevig, ultraløperen Gjermund Sørstad og maratonløperen Christian Prestegård.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: