Derfor bør løpere spise sjokolade

Sjokolade oppfattes vanligvis som en syndig fornøyelse, men det er ikke alltid tilfellet. Spesielt løpere har god grunn til å meske seg i sjokolade.

14. februar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Sjokolade trenger ikke stå i skammekroken lenger, i hvert fall ikke for løpere. Å spise sjokolade, har nemlig mange helsefordeler - og disse kommer spesielt løpere til gode. 

Sjokolade holder deg trimmet

En studie fra University of L’Aquila i Italia viste at etter to ukers inntak av 100 gram mørk sjokolade om dagen, hadde forsøkspersonene lavere nivåer av insulinresistens i forhold til dem som spiste hvit sjokolade. 

Insulinresistens svekker kroppens evne til å regulere blodsukkeret, noe som kan føre til en vektøkning og type 2-diabetes. 

Sjokolade senker blodtrykket

Hvis du spiser 30 kcal fra mørk sjokolade om dagen, kan det senke blodtrykket ditt. Resultatet kommer fra en studie utført i Tyskland ved University Hospital of Cologne. 

Her skulle to forsøksgrupper spise de 30 kcal i henholdsvis hvit eller mørk sjokolade. Gruppen som spiste hvit sjokolade, hadde ingen resultater, mens den gruppen som spiste mørk sjokolade hadde sunket hele tre poeng på det systoliske blodtrykket.  

Sjokolade reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer

Antioksidantene i mørk sjokolade gir flere helsefordeler, blant annet lavere kolesteroltall og betennelsesdempende effekt. Dermed kan mørk sjokolade gjøre at du unngår hjerte- og karsykdommer. En studie har vist at det bare er epler som har et høyere innhold av antioksidanter per 100 gram enn mørk sjokolade. 

God, mørk sjokolade kan derfor være helt ideelt, hvis du som løper ønsker å regulere blodsukkeret optimalt under trening og holde hjertet i toppform for å kunne løpe for fullt. 


Få mer informasjon om kroppens oppbygging hos Aktiv Trening. Akkurat nå får du tolv utgaver + Shift ONE løpepod for kun kr 599 HER.


Les også

Hvem liker du best å trene med?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: