Disse tingene bør du som løper kutte ut - og disse bør du bruke mye mer

Vi har lagd en liste med fire ting som alle løpere bør kutte ut, og fire ting som løpere bør beholde og bruke oftere

20. juni 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

De fire du bør kutte ut

1. De gode gamle løpeskoene. Selv om de føles fine, så bør vanlige løpesko som en tommelfingerregel, byttes ut etter maksimalt 1000 km for å redusere risikoen for skader når støtdempingen avtar. 

2. De gode bomullsstrømpene. Dropp de tjukke tennissokkene som holder på fuktigheten når du løper, og dermed øker risikoen for vannblemmer. 

3. Den velbrukte plastvannflaska. Når plastikken på drikkeflaska begynner å se slitt ut, så er det sannsynligvis mange, bittesmå rifter, der bakterier kan hope seg opp. 

4. Slitte t-skjorter. De er ofte i dårlig kvalitet og størrelse og passform er heller ikke alltid på topp. Send dem til gjenbruk, og løp i kvalitetstøy i stedet for.  

De fire du bør beholde, og bruke oftere

1. Brun såpe. Fyll brun såpe i en frysepose, og ta en ekstra pose utenpå. Legg den i fryseren, og du har en super ispose som du kan bruke ved småskader.  

2. Skumrulle. Reduser stølheten i musklene ved å massere dem med en skumrulle. Du øker blodgjennomstrømningen, og muskelstølheten reduseres. Skumrullene kan også forbedre musklenes elastisitet og gjøre dem mer fleksible. 

3. Solkrem. Løpere og andre fysisk aktive har høyere risiko for å få hudkreft, så sørg for å smøre deg inn i god tid før den lange treningsøkta i sommerhalvåret. 

4. Hi-vis/lys. Du behøver ikke nødvendigvis å se ut som en veiarbeider i gul vest når du er ute og løper i mørket, men sørg for at du alltid har på deg high visibility-tøy eller andre reflekser, slik at du blir sett. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: