Trappeløp
Trappeløp

Empire State Building Run-up er blitt avviklet hver år de siste 40 årene. Rekorden fra 2003, lyder på 9.33 minutter. 

© EMPIRE STATE BUILDING RUN-UP PRESENTED BY MARMOT​

Empire State Building Run-up: 1576 trappetrinn på 10 minutter

Verdens mest berømte trappeløp er nettopp blitt arrangert for 40. gang.

8. februar 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Empire State Building Run-up kunne i år feire 40-års jubileum, og må vel kunne sies å være verdens mest berømte trappeløp. 

Deltakerne kjemper mot hverandre og melkesyren i beina, om å komme først opp de 1576 trinnene fra lobbyen og opp til utsiktsplattformen i 86.etasje. 

.

Åttedobbelt vinner

Vinneren for menn ble 31-årige Piotr Lobodzinski fra Polen, som klarte de 86 etasjene på 10.31 minutter. På spinnesiden vant Suzy Walsham fra Australia med tida 12.11 minutter.

Det er åttende gang Suzy Walsham var raskest, noe som gjør henne til den mestvinnende Empire-trappeløper noen sinne. 

Rekorden for menn ble satt helt tilbake i 2003 og lyder på 9.33 min., mens kvinnenes rekord fra 2006 lyder på 11.23 min. 

Kaotisk start

Løbet skydes i gang som en massestart i stueetagen af den verdenskendte New York-bygning. Herfra kæmper deltagerne en ubarmhjertig kamp om at komme først hen til trappeopgangen, som er så smal, at det er svært at overhale.

Løpet skytes i gang som en massestart i resepsjonen av den verdenskjente New York-bygningen. Herfra kjemper deltakerne en ubarmhjertig kamp om å komme først til trappeoppgangen som er så smal at det er vanskelig å løpe forbi. 

Her ser du hvordan løpet foregår i denne videoen fra 2015-løpet

Vil du ha mer informasjon om alt fra styrketrening til skader og motivasjon, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all ny kunnskap om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: