Mann som løper på ei bru

Å styrke de stabiliserende musklene i kjernen er et effektivt våpen mot truende løpeskader

© iStock

En sterk kjerne beskytter korsryggen

Svake muskler i kroppskjernen er ofte årsaken når løpere rammes av korsryggsmerter, viser en ny studie.

17. april 2018 av Redaksjonen

Forebygg smerter i korsryggen med kjernetrening

Smerter i korsryggen rammer mange løpere, og forklaringen ligger ofte i at den dype kjernemuskulaturen er for svak, konkluderer amerikanske forskere etter en ny studie. De undersøkte ved hjelp av datamodeller hva som skjedde når bestemte muskler hos løpere ikke bidro. Kjernemusklene, altså musklene rundt ryggsøylen og magen, skal sørge for å holde torsoen stabil når du løper. 

Er de dyptliggende musklene i kjernen for svake, tvinges andre muskler til å overkompensere, noe som øker belastningen på ryggsøylen og kan føre til smerter. Ifølge forskerne bak studien bør du spesielt ta statiske øvelser med fokus på å holde kroppen stabil hvis du vil styrke den dype kjernemuskulaturen og bli en bedre løper. 

Kilde: Journal of Biomechanics 

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: