En times løping forlenger livet ditt med sju timer

Hvor mye lenger kan du forvente å leve hvis du løper? Det har en ny studie sett på, og resultatene er oppløftende.

22. januar 2018 av Lasse Lyhne

Løping forlenger livet. Det er bevist i atskillige studier. Men hvor mange flere år kan man egentlig forvente å få hvis man ofte snører på seg løpeskoene? Det har inntil nå ikke vært helt klart. 

Noen har til og med spekulert i at gevinsten kanskje bare tilsvarer den tiden du totalt har brukt på å puste og pese rundt på den lokale løperuten. Så kanskje løpingen var bortkastet? 

Ta det med ro, det er ikke tilfellet. En ny studie viser at med mindre du løper ekstremt mye, så får du igjen mange ganger for innsatsen. I studien har forskerne samlet konklusjonene fra en hel rekke studier om løping og levetid, og på bakgrunn av dem regnet ut hvor mye ekstra levetid løpingen gir. 

Oppløftende konklusjon

Løper du for eksempel to timer i uka, vil du i løpet av de neste 40 årene bruke knapt et halvt år på løping. Til gjengeld vil du få 3,2 ekstra leveår. Det gir altså en nettogevinst på 2,7 leveår. 

Eller sagt på en annen måte - for hver time du løper, får du sju timers ekstra levetid. 

Løper du mer, så får du også mer levetid i den andre enden selv om overskuddsgraden blir litt mindre. 

Du får aller flest leveår hvis du løper fire timer i uka. Løper du mer, så kan du ikke høste ytterligere gevinster, imidlertid så koster det ifølge studien ikke leveår å trene mye, noe som har vært en bekymring hos noen. 

Så kom deg av gårde, og gjør livet ditt lenger!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: