© Colourbox

Er brutto- og nettotider det samme?

Under mosjonsløp har jeg hørt folk snakke om både brutto- og nettotider. Er det en forskjell på dette?

Under løp med offisiell tidtaking opererer arrangørene ofte med brutto- og nettotider. Bruttotiden er lengst, fordi stoppeklokken startes så snart startskuddet har gått for hele løpet.

Nettotidtakingen starter derimot først når den elektroniske tidtakeren registrerer at brikken din passerer startstreken. Normalt benyttes nettotider under

mosjonsløp

, fordi det er mest rettferdig overfor mosjonsløpere som gjerne sendes av gårde i store grupper. Det skal ikke være til ulempe for noen at de starter bakerst i feltet og lar være å presse seg aggressivt frem allerede før starten har gått.

Bruttotid benyttes først og fremst når kampen står mellom eliteløpere. Da vil arrangørene gjerne unngå at den som vinner sluttspurten foran jublende tilskuere, ikke kommer på pallen fordi tre andre løpere startet noen sekunder senere, men faktisk var raskere.

Derfor kan du oppleve å delta i store løp der arrangørene kårer vinneren etter bruttotid, mens man må studere nettotidene for å finne vinneren av for eksempel klassen 40+.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: