Få kontroll på løpestilen din - lett!

Vil du løpe raskere, mer effektivt og med færre skader? Se her, for akkurat nå kan du få en av de mest avanserte løpedingsene på markedet, sammen med Aktiv Trening.

16. mars 2017 av Redaktionen

Vår såkalte løpestil – altså den måten vi løper på  – har fått mye oppmerksomhet de seneste årene. Stilen påvirker hvor raskt og effektivt vi løper, og hvor mye løpingen belaster kroppen. Det er derfor mange gode grunner til å optimere løpestilen, men det kan være vanskelig å gjøre det uten en erfaren løpetrener som følger med og hele tida retter på deg.


Med introduksjonen av den dansk-utviklede SHFT blir det imidlertid mye lettere. SHFT er en elektronisk versjon av den erfarne løpetreneren. Den lille, flate, hvite poden ser kanskje ikke ut som den gjør mye, men ikke la deg lure av utseende. Bak det uskyldige ytre skjuler deg seg et lite hardware-monster, som foretar 12 000 målinger i sekundet og regner på ni ulike løpemetrics. Alle dataene samles i smarttelefonen, og via SHFT-appen får ut nøyaktige analyser av løpestilen din og innblikk i om den utvikler seg i riktig retning eller du får input til hvordan du kan korrigere stilen din.

Den første versjonen av SHFT ble lansert i fjor, og tok løpebransjen med storm. Den fikk hederlig omtale i Runners World, og fikk toppanmeldelser i mange medier - blant annet Aktiv Trening. 

Aktiv Trening har inngått et samarbeid med SHFT, og kan derfor tilby deg SHFT1 til en helt unik pris, og før alle andre får tak i den.  Her kan du lese mer om tilbudet

SHFT ONE hjelper deg med å forbedre løpestilen din, mens du løper.
SHFT ONE hjelper deg med å forbedre løpestilen din, mens du løper.

Dette måler SHFT ONE

Kadens
Hvor mange skritt tar du i minuttet. Mange løpere løper med for lav kadens. Det gir tunge, lange skritt som belaster kroppen unøvendig. 

Landings-vinkel
Hvilken vinkel treffer foten bakken med? Landingsvinkelen gir et mer nyansert bilde av landingsposisjonen din. 

Avsett-vinkel
Hva er vinkelen på foten din i det øyeblikket du setter av fra bakken? Den optimale avsett-vinkelen betyr at du setter av med mest mulig kraft.

Kontakttid
Hvor lenge er foten i bakken for hvert skritt du tar? Du tar mange skritt i løpet av en løpetur, og selv en liten forbedring av kontakttiden på noen få millisekunder, vil resultere i mye raskere løpetider. 

Svevetid
Hvor lenge svever du mellom hvert løpeskritt? Som løper vil du helst ha en kort kontakttid og en lang, framoverrettet svevetid. 

Skrittlengde
Hvor lange skritt tar du? Skrittlengden avhenger av beinlengde, styrke, smidighet og av hvor raskt du løper. Løper du med for lange skritt, vil du som regel lande på hælen med beinet strakt foran deg. Det bil bety at du bremser opp mye for hvert skritt, samt at du belaster beina unødig. 

Landingsposisjon
Lander du på hælen, midtfoten eller forfoten? Mange løpere vil nyte godt av å flytte landingsposisjonen litt fram på foten for å løpe mer effektivt. 

G-landing
Hvor stor kraft lander du med hver gang foten treffer bakken. Kan du redusere G-landingen i forhold til farten, vil du belaste kroppen mindre. 

Og til slutt måler den selvfølgelig hastigheten.

Unikt tilbud
AKKURAT NÅ kan du få det internasjonalt kritikerroste SHFT løpetrener-systemet sammen med 12 nr av Aktiv Trening, for kun 599,- (normalpris for SHFT-system; 1199 kr). Optimer skrittlengden, Ground Contact Time, landingsvinkel mm., mens du løper. SHFT gjør 12 000 målinger i sekundet og SHFT-stemmen guider deg live i hodetelefonene. Klikk her for å komme til tilbudet.

Les også

Hvem liker du best å trene med?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: