© iStockphoto

Fem løgner vi løpere forteller til andre

OK, vi innrømmer det. Noe av det vi løpere forteller til andre, er kanskje ikke heeelt sant.

21. september 2019 av Christian Thestrup

1: ”Kjedelig? Neida. Løping er som meditasjon!” Det vil si, den form for meditasjon der man tenker på alle de usunne tingene man skal spise når man kommer hjem. Eller på de smarte tingene man skulle ha sagt da man diskuterte med den irriterende kollegaen, i stedet for " Og hva med deg?".

2: ”Du får det fantastisk etterpå!” OK, du får selvsagt litt vondt i beina. Og kanskje litt dårlig mage. Og et par vabler, og en blå negl! Enkelte løpere må også ta løpefri fordi de blir skadet. Det skjer faktisk for mange av oss, men alt kan jo skje overalt, ikke sant?

3: ”Det er en fantastisk naturopplevelse!” Og det er sant. Så lenge man ikke er så uheldig å tråkke i noe i den fantastiske naturen, som du må hjem og skrape av skoen etterpå.

4: ”Du får mange nye løpevenner.” Noe som er en god ting, for dine gamle venner blir fort lei av løpe-oppdateringene dine på Facebook, og av alle historiene om hvordan du har gått over til kalde karbohydrater og har kuttet tre viktige sekunder av femkilometer-tiden din.

5: ”Det er billig! Du trenger bare et par sko, og så er du klar!” Ja. Pluss et par shorts - et et sett lange og knelange tights. Og en langermet løpetrøye, en vindjakke og en vest. Og noen kompresjonsstrømper. Og en GPS-klokke, et drikkebelte, reflekser og hansker. Pluss energidrikk, geleer og cirka 450 kroner for hvert løp du vil delta i. For ikke å snakke om et par svettetransporterende T-skjorter som - etter prisen å dømme - er sydd av romvesener hos NASA. Men da er du stort sett klar.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: